Zuletzt aktualisiert am Uhr

BNP Paribas Fortis Huurwaarborg en Verzekering voor Huurders

Ga je huren? Super! Een huurwaarborg regelen met BNP Paribas Fortis is vlot en voordelig. Hun online consulenten staan jou bovendien graag bij met advies.

Je kan bij BNP Paribas Fortis ook vlot terecht voor de verplichte brandverzekering, met allerlei aangepaste formules, en dit zowel voor huurder als verhuurder!

+

Hoe een Huurwaarborg regelen bij BNP Paribas Fortis?

 1. Vul de online aanvraag in en laadt uw huurovereenkomst digitaal op, ondertekend door alle betrokken partijen.
 2. Vervolgens krijg je een belletje om de blokkering van uw huurwaarborg te bevestigen.
 3. Je ontvangt hierna vlug het attest voor je huisbaas.

Huurwaarborg Spaarrekening bij BNP Paribas Fortis

Zoals bij de meeste banken is de rekening die voor de huurwaarborg gebruikt wordt een standaard spaarrekening. Deze wordt geopend in uw naam, niet die van de huisbaas, en blijft geblokkeerd zolang het huurcontract loopt.

Een geblokkeerde rekening is veilig voor iedereen, zodat geen van beide partijen onterecht met de centen gaat lopen.

Ook de interesten kan je laten blokkeren!

Financiële Voordelen Huurwaarborg Spaarrekening BNP Paribas Fortis

De financiële voordelen zijn drieledig. Het openen van de rekening is gratis, er is rendement, en dit rendement is belastingvrij voor particulieren.

Kost een Huurwaarborg Spaarrekening Openen Geld?

Behalve eventuele portkosten als je niet online wenst te werken, is het openen van deze spaarrekening gratis. 

Brengt een Huurwaarborg Spaarrekening Rendement Op? 

Het eenvoudige antwoord hierop is ja! Je krijgt een rente uitbetaald op deze unieke spaarrekening, samengesteld uit basisrente en een getrouwheidspremie. Momenteel zijn deze respectievelijk 0,01 en 0,10%, maar marktschommelingen zijn steeds mogelijk.

Betaal ik belastingen op het rendement?

Onder de 990 euro per jaar, per persoon, zijn de interesten op spaarrekeningen belastingvrij voor particulieren.

Huurwaarborg Spaarrekening Vrijgeven

Stel, je huurcontract komt ten einde. Dan heb je recht op de som van de huurwaarborg, plus de rente. Eventuele kosten ter vergoeding van schade aan het pand worden hierbij afgehouden.

Je krijgt snel toegang tot dit bedrag indien er geen betwisting is omtrent het bedrag. Maak gewoon een afspraak op uw BNP Paribas Fortis kantoor. Hier tekenen alle betrokken partijen een document voor vrijgave.

Is er wel betwisting over een eventuele vergoeding voor schade, dan komt de huurwaarborg enkel vrij na een juridische beslissing.

BNP Paribas Fortis Verzekeringspakketten voor Huurders

Sinds het nieuwe woondecreet van Januari 2019 ben je in Vlaanderen en Wallonië verplicht om een brandverzekering af te sluiten. Je moet hier ook bewijs van voorleggen aan de verhuurder. 

De Top Woning polis bij BNP Paribas Fortis heeft als voordelen dat deze online kan afgesloten worden. Er is bovendien 24/7 dienstverlening bij noodgevallen voorzien. De polis omvat een heel ruime dekking voor aan brand gerelateerde schade. Bovendien krijg je nu ook nog eens 10% korting op het eerste jaar!

Hoe een Top Woning Polis Afsluiten bij BNP Paribas Fortis

 1. Je geeft online je gegevens in en berekent vrijblijvend een offerte.
 2. Bewerk de details online, via telefoon of op kantoor met jouw persoonlijke adviseur vlot.
 3. Onderteken je contract via uw Easy Banking Web profiel of op kantoor.

Adviseer ook uw verhuurder om een Top Woning polis voor verhuurders af te sluiten bij BNP Paribas Fortis. Zo is het pand ook gedekt voor schade waar jij als verhuurder niet voor instaat.

Welke Schade Dekt een Top Woning Brandverzekering bij BNP Paribas Fortis?

 1. Inboedelschade veroorzaakt door brand, explosies, bliksem, natuurrampen, en schade door elektriciteit.
 2. Waterschade en eventuele schade door stookolie.
 3. Glasbreuk in en rondom de woning, inclusief bijvoorbeeld televisieschermen.
 4. Schade aan de huurwoning zelf veroorzaakt door bovenstaande redenen.
 5. Schade veroorzaakt door derden, zoals vandalisme, kwaad opzet, diefstal, of een ongelukje met een bezoeker.
 6. Schade ondergaan door derden, inclusief materiële en lichamelijke schade tijdens een bezoek aan uw woning. Ook brand die overslaat naar de buren valt hier onder.

Dienstverlening Top Woning Brandverzekering

Met de brandverzekering Top Woning bescherm je zowel de huurwoning als jouw inboedel. 

Ik hou van de vlotheid waarmee je deze polis kan personaliseren. Je kan persoonlijke aansprakelijkheidsverzekeringen en andere polissen afsluiten, in een handig pakket. 

Maar de beste aanvulling is het HuurdersPack. Hiermee geniet je van volle bescherming en maximale dienstverlening, inclusief 3 maal per jaar toegang tot een geaccrediteerde vakman. 

Deze Top Woning Polis en alle aanverwante pakketten worden via BNP Paribas Fortis tussenpersoon aangeboden door AG Insurance NV. Dit verzekeringscontract naar Belgisch recht wordt afgesloten voor één jaar, en automatisch stilzwijgend verlengd.

Wouter Van der Stichel

Wouter Van der Stichel studeerde aan de Universiteit van Gent, België. Met meer dan tien jaar ervaring in de media bouwde hij een grote expertise op in het schrijven van financiële content. Perfect tweetalig in zowel Nederlands als Engels, hebben zijn uitstekende artikels over financiële planning en huurdeposito's reeds een breed publiek geholpen bij het nemen van duurzame financiële beslissingen.