Zuletzt aktualisiert am Uhr

Huurwaarborgrekening Argenta

Ga je op je eigen benen staan en wil je een appartement of woning huren? Dan komen daar heel wat kosten bij kijken. De belangrijkste twee zijn de huurwaarborg en de brandverzekering, aangezien die meestal wettelijk verplicht zijn. Maar ook andere uitgaven kunnen hierbij de kop opsteken.

De huurwaarborgsom bedraagt 2 maanden kale huur, dus zonder andere kosten zoals EGW inbegrepen. Dit bedrag komt op een geblokkeerde spaarrekening terecht bij Argenta. Zo zijn beide partijen beschermd tegen misbruik. 

+

Eerste Keer Huren? Argenta Helpt Graag!

Hoewel je op je Argenta internetbankieren applicatie wel de HWB of Huurwaarborgrekening kan zien, kan je die jammer genoeg niet online regelen bij hen. Daarvoor moet je, samen met de huisbaas en eventuele medehuurders, naar het dichtstbijzijnde kantoor, op afspraak. 

Aangezien dit een geblokkeerde rekening is kan je hier vanzelfsprekend geen transacties op uitoefenen. Dit houdt ook in dat bij het opzeggen, je opnieuw naar het kantoor moet met het document ter vrijgave en alle betrokken partijen.

Op Eigen Benen Staan – Persoonlijke Lening Huurwaarborg

Argenta helpt starters graag. We begrijpen dat voor het eerst huren vaak meer kost dan je had voorzien. Niet alleen de huurwaarborg en de eerste maand huur, maar ook meubels en andere provisies zijn vaak nodig. 

Hiervoor kan je bij Argenta heel voordeling een persoonlijke lening aangaan. Zo belast je je spaarcenten niet te zwaar en behoud je wat reserve. 

Tip: Let op, geld lenen kost ook geld.

Hoe een Persoonlijke Lening Aanvragen?

Stap 1 – Bepaal hoeveel je denkt nodig te hebben.

Stap 2 – Denk na over de termijn waarbinnen je wil terugbetalen. Gebaseerd op het bedrag dat je leent zal Argenta een maximumtermijn voor terugbetaling opleggen.

Stap 3 – Bereken via de Argenta Simulator wat je maandelijkse last zal zijn. Dit geeft een inzicht in hoe realistisch je verwachtingen zijn uit stap 1 en 2. 

Stap 4 – Contacteer jouw Argenta agent online of via het dichtstbijzijnde kantoor en ga de lening aan. Je hoeft hierbij geen bewijs van uitgaven voor te leggen; zo blijft je budget flexibel voor eventueel onvoorziene uitgaven.

Argenta Huurwaarborg Terugvorderen

Op het einde van het huurcontract krijg je het bedrag volledig of ten dele terug. Dit is afhankelijk van eventuele kosten voor herstellingen of andere financiële verplichtingen die niet voldaan werden. Alle partijen moeten een schriftelijk akkoord aan Argenta voorleggen voor het vrijgeven van de Argenta HWB rekening. Ontstaat er een dispuut, dan is een vonnis van de vrederechter de enige manier om de huurwaarborg vrij te geven.

Brandverzekeringen bij Argenta

Ook bij Argenta kan je vanzelfsprekend terecht voor de wettelijk verplichte brandverzekering als huurder. 

Waarom heb je een Brandverzekering Nodig?

Er zijn 5 heel goeie redenen waarom je een brandverzekering nodig hebt. We zetten ze hier graag op een rijtje voor jou.

 1. Wettelijk verplicht in Vlaanderen en Wallonië.
 2. Verzekerd bij schade aan de huurwoning.
 3. Ook de inboedel is verzekerd.
 4. Aansprakelijkheid tegenover derden is ook gedekt met deze polis.
 5. Blokpolissen voor een gebouwenblok met meerdere huurders en verhuurders zijn extra veilig en voordelig.

Starterskorting Brandverzekering Argenta

Naast voordelige tarieven en duidelijke informatie bieden ze ook een leuke starterskorting. Als je jonger dan 30 bent en voor de eerste keer een brandverzekering bij Argenta afsluit, dan ontvang je de volgende kortingen: 

 • 60 % korting in het eerste jaar
 • 40 % korting in het tweede jaar
 • 20 % korting in het derde jaar

Argenta Informeert – Wat Dekt een Brandverzekering Precies?

Argenta brandverzekering biedt huurders en verhuurders interessante combinatiepakketten aan die zowel brand als familiale verzekering inhouden, alsook een dekking tegen diefstal.

Informeer jezelf goed over de basis waarborgen, de aanvullende waarborgen en de optionele waarborgen die beschikbaar zijn, via je Argenta agent in je dichtstbijzijnde kantoor of online.

Schade Melden bij Argenta

Als je huurwoning schade opliep door brand, storm of inbraak, dan moet je een schademelding aangeven. Bij Argenta kan dit op de volgende manieren:

 1. Via de Argenta-app. Met deze app kan je via je telefoon ook ineens foto’s toevoegen voor het schade dossier. 
 2. Werk je liever vanaf je laptop? Dan kan je bij schadeargenta.be terecht, na het aanmaken van een profiel. 
 3. Stap je dichtstbijzijnde Argenta kantoor binnen en we openen een schadedossier voor jou.
 4. Bel onze klantendienst. Voor dringende brandschade kom je bij de alarmcentrale terecht die 24/7 beschikbaar blijft, op het nummer 03/253 62 90. Voor andere schade kan je tijdens de kantooruren terecht op 03/285 51 11.

Wouter Van der Stichel

Wouter Van der Stichel studeerde aan de Universiteit van Gent, België. Met meer dan tien jaar ervaring in de media bouwde hij een grote expertise op in het schrijven van financiële content. Perfect tweetalig in zowel Nederlands als Engels, hebben zijn uitstekende artikels over financiële planning en huurdeposito's reeds een breed publiek geholpen bij het nemen van duurzame financiële beslissingen.